Защо Димитър Аврамов прегърна либералните идеи на ДПС

Защо Димитър Аврамов прегърна либералните идеи на ДПС ДПС никога не изоставя хората си. Това казва при откриване на кампанията на партията новоизбраният депутат от Монтана Димитър Аврамов. Изявлението му идва в отговор на журналистически въпрос защо е сменил ГЕРБ с ДПС.
Аврамов бе депутат от партията на Бойко Борисов от Монтана, дясна ръка на небезизвестната Искра Фидосова. Три години никой не беше чувал за него в парламента, докато през юли 2012 г. той не бе арестуван за подкуп в особено големи размери в дома си.
„Във времето, когато тръгна делото срещу мен, политическият натиск върху съдебната система беше огромен и оказа решаващо значение за това да бъда обвинен. Този натиск идваше от ръководството на ГЕРБ”, твърди Аврамов пред журналисти в Съдебната палата през 2013 г. Явно ексдепутатът тогава бе разлюбил народните идеи на партия ГЕРБ и прегърнал либералните такива на ДПС. 
Може би заради това на 20 февруари т.г. той съвсем неочаквано се оказа начело на монтанската листа на движението. На 15 февруари областният председател на ДПС д-р Крум Крумов обявява, че листата в Монтана ще бъде водена от досегашния депутат и бивш финансов в министър в кабинета Орешарски Петър Чобанов. Пет дни по-късно обаче в РИК е регистрирана листа с водач Аврамов. Тези комбинации костваха място в парламента на Чобанов. В Сараите и централата на ДПС явно са си направили правилно сметката. На изборите през 2014 г движението получава 4928 гласа или 7,8%. Сега ДПС почти удвоява гласовете-8411 или 12,35 %. Местните твърдят, че това се дължи единствено на Димитър Аврамов, известен в района като отличен „изборен брокер”.
„Отиваш при него и му казваш: Трябват ми еди колко си гласа и той ги осигурява. Сега явно Митко е решил да работи за себе си”, казват хората в Монтана. Уменията му на „брокер” проличават първо на евроизборите през 2014 г. Клуб Z тогава публикува протоколи от ЦИК в циганските махали около и в Лом за парламентарните избори през 2013 г и евроизборите през 2014 г. На първите в село Сталийска махала, до Лом, ДПС получава 1 глас, а на вторите избори цели 230 гласа. В същата секция тенденцията за ГЕРБ е обратна. Докато Аврамов все още е местен деятел на партията на Борисов през 2013 г те имат 283 гласа, а на следващата година едва 4. В останалите секции по села и махали в Ломско, където има предимно ромско население, цифрите са същите и за ГЕРБ и за ДПС. Винаги с едни 200 души повече или по-малко.
В разгара на евроизборите, вечерта на 16 май, по пътя за Лом луксозният джип "Ауди" Q7 на Димитър Аврамов е застигнат  от лек автомобил, който го принуждава да спре. От колата слизат юнаци с бухалки и потрошават джипа на Аврамов, без да докоснат самият него. Дали пък не е заради тези плаващи 200 ромски гласа?
На 17 юли 2012 г. Аврамов, който е председател на изпълнителния съвет на „ГЕРБ предприемачи” и депутат от партията на Борисов е арестуван от агенти на ДАНС и антимафиоти от ГДБОП малко след като прибира сумата от 50 000 лв от бизнесмена Светослав Илчовски, крупен арендатор на земя. Според прокуратурата депутатът поискал общо 100 000 лв от Илчовски, плюс 3000 дка. земя, за да му осигури „чадър” от местната власт и служба „Земеделие”. Преди да стане депутат Аврамов е собственик на птицекланица и три фирми свързани с търговия на птиче месо.
Докато е депутат успява да прокара скандална поправка в Закона за земята облагодетелстваща крупните арендатори като него, за което е осъден на глоба от 5000 лв от Върховния административен съд-ВАС заради конфликт на интереси.
По време на ареста му в Монтана става ясно, че Димитър Аврамов е разследван за източване на 800 000 чрез ДДС измама с фиктивен износ на зърно. Далаверата е засечена от проверка на НАП-Велико Търново.
На първа инстанция-Софийски градски съд ексдепутатът от ГЕРБ бе оправдан по обвинение за търговия с влияние и взимане на подкуп. Любопитното е, че другият подсъдим с него бе Методи Петков, общински съветник от ДПС в Плевен като помагач. В момента Петков е в ареста заради гавра с плевенчанин, който ловил риба край язовир Каменец. Хората на Петков го нападнали и го карали да яде жива риба.
През февруари т.г. Софийският апелативен съд отмени оправдателните им присъди и върната делото отново на СГС. След ареста на Аврамов в медиите се появиха материали как птицекланиците му тровят реката край Монтана. Сега след като е избран за депутат от ДПС такива публикации бъдете сигурни, че няма да има. А и съдът вероятно ще е по-благосклонене към него.  ДПС никога не изоставя хората си./Фрогнюз
29.03.2017, 18:37 часа
7270 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha