Знаете ли какво се случва в организма по време на секс

Знаете ли какво се случва в организма по време на секс Макар сексът да предоставя една от най-големите наслади, познати на човечеството, малко хора се замислят какво се случва в организма, което да доведе до този приятен резултат. Сексуалният акт се дели на няколко фази: възбуда, плато, оргазъм и отпускане.

По време на началната фаза на възбуда се освобождава серотонин в кръвта, който стимулира усещането за щастие. През този етап се повишава и сърдечният ритъм, а кръвта изпълва геиталиите. В кръвообращението се освобождава и хормонът допамин и така се повишава желанието за секс.

През следващата фаза – плато, пулсът и дишането продължават да учестяват, а чувствителността на гениталиите продължава да се повишава. Появата на мускулни спазми в краката, лицето или ръцете не е нетипично през тази фаза.

Достигането до оргазъм е моментът на върховното удоволствие. Тогава цялото тяло изпитва мускулни контракции и има освобождаване на сексуалното напрежение. При мъжете тази фаза е придружена и с изхвърлянето на семенната течност. Жените може да изпитат усещане за оргазъм, което да достави изключително удоволствие.

Когато любовниците достигнат до фазата на отпускане, пулсът и дишането се връщат към нормалните нива. Органи като пениса и клитора също се връщат към нормалното си състояние и цялото тяло се отпуска. Товае моментът, в който жените обичат да се гушкат в партньора. Причината е, че в мозъка им се освобождава хормон, който засилва желанието за свързване с половинката. В резултат те изпитват нужда да бъдат прегръщани.
03.04.2017, 13:37 часа
3951 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha