Здравните власти търсят болни от морбили във Врачанско

Здравните власти търсят болни от морбили във Врачанско Здравните власти във Враца връчиха 57 предписания за справка относно имунизационния статус на подлежащите на ваксинация за морбили, научи BulNews.bg.
Въпреки, че засега няма регистрирани случай на болни от морбили на територията на областта, от регионалната здравна инспекция са разпоредили на общо-практикуващите лекари спешно да имунизират пациентите си на възраст от 13 месеца до 18 години, които нямат ваксина срещу морбили, паротит и рубеола. Няма да се допускат случаи на необосновано отлагане на имунизацията. Има и предписание до всички лечебни заведения за внимание към признаците на заболяването и организиране на необходимите действия за съобщаване, изолация, диагностика и лечение. Всички случаи със симптоматика на морбили ще се насочват за консултация с инфекционист и по негова преценка - за серологично изследване, хоспитализация и лечение.
От здравната инспекция съобщиха, че през изминалата седмица са регистрирани 33 на 10 000 човека с остри респираторни заболявания. Регистрирани са и 4 случаи на други заразни заболявания, един на туберкулоза, един на ентероколит и два на варицела.
За периода здравните инспектори са издали едно предписание за текущ ремонт на фризьорски салон в Оряхово за вътрешно пребоядисване. Проверени за здравословно хранене на децата от 3 до 7 години са и 4 детски заведения, като на една от детските градини е съставен акт, че в седмичното меню не е включена риба. 
04.04.2017, 08:10 часа
830 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha