Започват номинациите за „Почетен гражданин“ и „Наградата на Враца“

Започват номинациите за „Почетен гражданин“ и „Наградата на Враца“ Община Враца започна приемането на номинации за носителите на званието „Почетен гражданин” и „Наградата на Враца” за 2017 г. Издигането на кандидатурите може да бъде направено от институции, сдружения, организации и граждани.
Със званието „Почетен гражданин” се удостояват физически лица с изключителни заслуги и особен принос в областта на хуманитарните дейности, обществено-политическия, стопанския, социалния, културния и спортния живот на града.
„Наградата на Враца” е ежегодна и се присъжда на творци, дейци, общественици, творчески екипи и организации, работещи в сферата на изкуството, културата, образованието и науката, икономиката, здравеопазването, спорта, медиите, социалната сфера и обществения живот за значителния им принос и активна дейност за издигане авторитета на Враца.
Удостояването със званието „Почетен гражданин“ и  „Наградата на Враца” се извършва от общинския съвет с решение, прието с мнозинство повече от половината от общия брой на общинските съветници. Наградата и званието се връчват от председателя на общинския съвет на тържествена сесия в деня на Празника на Враца - 1 юни.
Предложенията се приемат в сградата на общинска администрация, в Центъра за административно обслужване - на гише „Общо деловодство”. Номинациите трябва  да са адресирани до общинския съвет въвВраца. Центърът за административно обслужване се намира в сградата на Общината, на ул. „Стефанаки Савов” № 6 и е с работно време от 8 до 18 часа, без прекъсване.
На заседание на общинския съвет е избрана комисия по наградите на община Враца за мандат 2015-2019 с председател - кметът Калин Каменов.
 
06.04.2017, 09:49 часа
493 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha