Владиката Григорий и омбудсманът Мая Манолова дариха нуждаещите се във Враца

Владиката Григорий и омбудсманът Мая Манолова дариха нуждаещите се във Враца Омбудсманът Мая Манолова и врачанският митрополит Григорий раздадоха пред храм „Св. Николай” пакети с храна на социално слаби и възрастни хора Враца. Хранителните пакети са събрани от доброволците на националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, организирана за втора поредна година от общественият защитник на републиката. Инициативата набира парични средства и трайни храни за българските пенсионери, които няма да получат надбавка по случай Великден.
Преди това Мая Манолова присъства с екипа си на тържествената архиерейска литургия по случай светлия християнски празник Лазаровден, отслужена от владиката Григорий. Негово високопреосвещенство призова стотиците вярващи да спазват Божия закон и да не забравят любовта към ближния.
„Наш ближен е не само нашият сродник, близък роднина или наш приятел, каза още владиката в словото си. - Наш ближен е всеки човек, който е в нужда и му трябва една добра дума и човешко отношение”.
08.04.2017, 15:26 часа
2506 1
Коментари

norka

28.05.2017, 18:30 часа
razbrali sa za avantata i vednaga sa tam-tolkova sa bolni -neka bog gleda i posle nakazva
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha