Европейската комисия не е обещавала отпадане на мониторинга за България

Европейската комисия не е обещавала отпадане на мониторинга за България Европейската комисия не е обещавала сигурно отпадане на мониторинга за България през 2019 г., особено ако не са налице необратими резултати срещу корупцията, коментира, в интервю за БНР, комисарят по правосъдието Вера Йоурова.
На въпрос дали при липса на очакваните 17 реформи в правосъдието, мониторингът ще бъде прекратен в края на мандата на тази Еврокомисия, както обеща председателят й Вера Йоурова отговори:
„Не мисля, че г-н Юнкер е обещал гарантирано отпадане на механизма за сътрудничество и проверка. Винаги сме казвали, че очакваме осезаеми резултати и необратимост на реформите, които да работят на практика", обяви Йоурова.
Според комисаря по правосъдието тази година е решаваща за изпълнението на реформите и пожела повече смелост на българските политици.
„Това не е диктат, а диалог. Ние не бихме препоръчали неизпълними неща, но за целта е нужно, не само много професионализъм, а най-вече силна политическа воля и дори много смелост от хората на власт. Защото в България говорим, не само за борба срещу голямата корупция, но и срещу организираната престъпност", убедена е Вера Йоурова.
Очаква се следващият доклад на Комисията за напредъка на България в борбата с корупцията и организираната престъпност да бъде публикуван през декември.
15.04.2017, 12:45 часа
957 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha