Конните състезания в Хайредин събраха стотици любители на изящния спорт

Конните състезания в Хайредин събраха стотици любители на изящния спорт За шеста поредна година в навечерието на Великден, при отлична организация и голям зрителски интерес, преминаха конните състезания в Хайредин. В различните надпревари се включиха жокеи от клубове по езда от цяла България. На събитието присъстваха стотици почитатели на конете и силните усещания, а около петдесет коня се състезаваха в различните дисциплини. По традиция конното състезание се организира от Община Хайредин и фирма „Лечови”, като последните бяха подсигурили и наградния фонд.
Всички присъстващи преживяха заедно емоциите на състезатели, треньори и собственици на красивите животни в прескачания на препятствия, надпрепускане с чистокръвни  коне и съревнование в тежка категория.
Състезателната част от празника премина в четири паркура по прескачане на препятствия.
В първия паркур- прескачане на препятствия до 90 см. участваха деца. Първото място спечели Лоугън Сандърс с кон Каси от Клуб по конен спорт „Кайлъка” Плевен, второто място абсолютно заслужено заволюва Маринела Юрушка с кон Стейси от Клуб по конен спорт Хайредин, а третото място взе Тодор Рачев с кон Грегори от Клуб по конен спорт Галиче.
Вторият паркур бе за 4 - годишни коне с височина на препятствието 100 сантиметра. Победител в надпреварата стана  Валентин Рангелов, с кон Персия Воломонт от ККС  Хайредин, втори Олег Горанов с Лейди от ККС Бутан и трети Марио Руменов  кон Либерия от Хайредин.
В паркура за 5 и 6 годишни коне височината на препятствието бе 110 см. Тук първото място завоюва Димитър Николов с кон Ъпстар от ККС Кайлъка, на второ място се нареди Николай Венциславов с Калахари от Монтана и на трето Денислав Александров с кон Каре от ККС Плевен.
В следващият бърз паркур, с коне на възраст 6 и 7 години, най-добър се оказа Денислав Александров с кон Каре, на второ място се подреди Илия Илиев с кон Данобис от ККС Кайлъка, а трето място завоюва отново той, но с кон Непал.
Безспорно голям интерес предизвика състезанието за чистокръвни коне.  
Редките и изключително скъпи животни показаха на публиката грация и изящество, което рядко може да се види на нашите географски ширини. Денят приключи със състезание по надтегляне на тежковози.
18.04.2017, 18:03 часа
2030 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha