По-ниски цени на общинските имоти предлагат във Видин

По-ниски цени на общинските имоти предлагат във Видин Нови, по-ниски цени за продажба на общински терени ще се обсъждат на насроченото за 28 април заседание на oбщинския съвет във Видин. Предложението ще бъде внесено от петимата заместник-председатели. Цените от 2008 година са нереално високи и отблъскват инвеститори. Освен това продажбата на общински имоти е чрез търг, затова за атрактивните терени цените може да са значително по-високи от първоначално обявените. 
"Направен е оценителски доклад от лицензиран оценител и ще бъдат намалени. Това са първоначални цени за търгове, винаги на търг се дават общинските имоти. Така че, някои имоти, които са апетитни могат да достигнат висока цена, но в момента първоначалните цени са много високи и това отблъсква инвеститори", каза председателят на местния парламент Генади Велков.
За пример той посочи терен зад бензиностанция в квартал „Кумбаир“ във Видин, където декар общински терен е 80 хиляди лева. Заради високите цените потенциални инвеститори се отказали да закупят имота. Сега цената за квадратен метър за първа категория става от 200 на 120 лева за квадратен метър.
"Това са първоначални цени за търг. За четвърта категория от 80 става на 30 лева. За да се привлече интересът. Тези цени са от 2008 година, преди кризата, когато беше бумът на цените и те са изключително високи."
За новите цени на общинските имоти има съгласие между групите в oбщинския съвет, уточни Генади Велков.
20.04.2017, 09:36 часа
1142 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha