Ромска фамилия изкарала милиони с разваляне на проклятия

Ромска фамилия изкарала милиони с разваляне на проклятия омска фамилия от Долни Дъбник, припечелила над 3,5 милиона лева от измами с "разваляне" на проклятия, обжалва пред Апелативния съд в Търново присъда от общо 38 години затвор, конфискация на имущество и по 30 000 лв. глоби в полза на държавата.
Семейство Маринови и трите им деца бяха осъдени през декември м.г. затова, че от 2009-а до декември 2013 г. получили, използвали и прикрили произхода на огромната сума. Те получавали долари и злато, след като Маринова измамила три палестинки от Рамала, че ще ги освободи от проклятие.
Чужденките били излъгани, че може да се повлияе на тяхното здраве с нестандартни методи на лечение и че ще им се подобри съдбата. Най-вероятно "лечението" било извършвано дистанционно чрез интернет. Двете жени от циганската фамилия дори пътували на два пъти до Близкия изток. Парите били превеждани с банкови преводи. В делото са описани 212 случая. При по-големи трансфери получателите обикновено подписвали декларация, че сумите са за търговия със земя. Парите обаче вложили в покъщнина, скъпи коли и злато, пише "24 часа".
Маринова бе осъдена на 10 години строг затвор, глоба и конфискация, както и да заплати на трите си жертви 2 417 010 щатски долара, представляващи обезщетение за претърпените от тях имуществени вреди.
Толкова получи и съпругът й, който в Долни Дъбник и Плевен извършил финансови операции и сделки с парите, получени от измама.
Средствата и имуществото, предмет на изпирането на пари, са в особено големи размери - всичко на обща стойност 464 735 лв.
13 години строг затвор получи един от синовете, който в София, Плевен, Велико Търново, Русе и Ловеч получил и изпрал щатски долари, чиято левова равностойност е 3 181 378 лева. Престъплението представлява особено тежък случай, а прането на пари е в особено големи размери, пише в решението.
Другият син е осъден на 5 г. лишаване от свобода.
Единственото условно наказание е за дъщерята в семейството, която е получила и вложила в имущество над 158 000 лв.
По време на разследването от петимата били конфискувани златни предмети за близо 400 000 лева, както и три скъпи автомобила, чиято стойност е за близо 200 000 лева. Запорирани са им банкови сметки и два имота.
След арестите им през януари 2014 г. стана ясно, че братята предоставили документи от ТЕЛК, че имат 100% слепота. В същото време единият карал скъпи лимузини и дори бил осъден на пробация за шофиране без книжка. В последните години фамилията няма декларирани доходи. Делото е насрочено за идния понеделник.
20.04.2017, 15:02 часа
836 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha