От БДЖ отрекоха за блъснат от влак мъж в Русе

От БДЖ отрекоха за блъснат от влак мъж в Русе БДЖ отрекоха разпространената публикация в различни медии, че човек, излязъл на релсите на 20 април сутринта, е загинал, тъй като е бил ударен от влак. От железниците са категорични, че това не отговаря на истината.
От медиите, споделили публикацията, не е потърсена информация от БДЖ за инцидент - предполагаем или реален и без никакво потвърждение като виновник е посочен локомотив на превозвача, уточняват от БДЖ.
„При преминаване по релсите, машинистът на влака към Русе, номер 40110, движил се по направление Горна Оряховица-Русе разпределителна, забелязва край линията едър обект, но не е бил сигурен какво точно е видял. Седем минути по-късно навлиза в гарата, която е крайна. Там машинистът се качва в личния си автомобил и се връща до мястото, където е забелязал нещо край линията. Когато вижда, че това е човек, звъни на 112.
Влакът не е причина за смъртта на мъжа. Следствените органи вече са приключили огледа на локомотива, който е в депо и са установили, че по него няма никакви следи, които да сочат за сблъсък", допълниха от железниците и препоръчаха преди да бъдат правени публикации, които да сочат конкретен извършител, да се спазват правилата на етиката в журналистическата работа, за да се поднася коректна информация.
20.04.2017, 15:42 часа
371 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha