Съдят четирима от Галиче за измама с имоти

Съдят четирима от Галиче за измама с имоти Районна прокуратура - Бяла Слатина внесе обвинителен акт срещу С. Димитров, С. Борисов, Г. Борисова и И. Едова от врачанското село Галиче за извършени от тях престъпления, касаещи чужди недвижими имоти.
На неустановена дата в периода от 12.05.1997 г. до 28.09.2012 г. обвиняемият Димитров съставил неистински частни документи, представляващи договори за покупко–продажба на недвижими имоти – земеделски земи. Той положил подпис на мястото за купувач вместо М. М. (негов баща) и ги употребил пред нотариус в Бяла Слатина, за да докаже, че М.М. е собственик на нивите, а обвиняемият придобил собствеността по давност.
През септември 2012 г. Димитров умишлено склонил С. Борисов, Г. Борисова и И. Едова да лъжесвидетелстват пред нотариус при извършвана проверка за издаване на констативен нотариален акт. Те заявили, че М.М. е закупил нива с площ от 6.026 дка, намираща се в местността „През дола“, и още една с площ от 14.458 дка в местността „Батова Могила“. Пред нотариуса в качеството си на свидетели, те потвърдили, че след смъртта на М.М. обвиняемият С. Димитров продължил да владее „наследените“ ниви необезпокоявано и явно, като собствен имот.
Четиримата са обвинени в лъжесвидетелстване по чл. 290, ал. 1 от НК, а С. Димитров и за съставяне на неистински документ – престъпление по чл. 309, ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК
Предстои да започне съдебен процес в Районен съд – Бяла Слатина.
21.04.2017, 14:39 часа
1559 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha