Ученици посетиха Районния съд в Козлодуй

Ученици посетиха Районния съд в Козлодуй Третокласници от СУ „Христо Ботев“ в Козлодуй посетиха Районния съд. Децата разгледаха сградата на съда и се запознаха с устройството на съдебната система, с работата на магистратите и съдебната администрация, както и с правилата за поведение в съда.
Инициативата е на класният ръководител Моника Василева. Служителите в Районния съд разясниха на учениците особеностите в етапите на съдебния процес, правата и задълженията на участниците в него, както и ролята на сьдиите. С интерес децата изслушаха беседата на магистратите. Много емоции предизвика игровото разиграване на житейски ситуации, а децата влязоха в ролята на съдии, защитници, прокурор, престъпник и съдебни заседатели. Те осъзнаха сериозността на професиите и ролята на всяка от тях за справедливото разрешаване на съдебните спорове.
Учениците имаха възможността не само да се запознаят със съдебните практики и дела, но и да станат преки участници в симулативен съдебен процес. Те посетиха и  третото в България помещение за щадящо изслушване на деца, станали жертви или свидетели на престъпления – „Синята стая“. 
22.04.2017, 19:21 часа
1065 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha