Най-полезните зеленчуци през пролетта

Най-полезните зеленчуци през пролетта Плодовете и зеленчуците са важна част от менюто ни, ако искаме да сме здрави и в добра форма. Специалистите препоръчват да похапваме плодове и зеленчуци, които са актуални за съответния сезон.
Ето кои са най-полезните зеленчуци през пролетта:

Аспержи
Те са от най-полезните пролетни зеленчуци. Имат високо съдържание на фибри и витамин А и К, който има съсирващо действие и предпазва от кръвозагуба при нараняване.
Аспержите са от зеленчуците, които е по-добре да се консумират сготвени, отколкото сурови

Броколи
Тях можете да си ги осигурите целогодишно. Броколите са богати на калций, магнезий, цинк и витамин А и С.

Зеле
Зелето е един от най-често срещаните зеленчуци на трапезата. Някои го наричат "северен лимон", защото съдържа повече витамин С от лимоните и портокалите. Богато е още на пробиотици витамини, А и Е.

Царевица
Богата е на антиоксиданти и е добър източник на фибри.

Спанак
Освен че е вкусен, спанакът е популярен и заради високата си хранителна стойност. Той не само е с малко калории, но е и добър източник на желязо, витамин А и С, минерали и фибри. 
24.04.2017, 10:01 часа
656 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha