Куриоз! Работници по санирането в бясна гонка с трудови инспектори

Куриоз! Работници по санирането в бясна гонка с трудови инспектори Инспектори по труда си спретнали гонка с работници, извършващи саниране на блок в Козлодуй, научи BulNews.bg. Трагикомичната сценка се разиграла, защото 15 строители работили без трудови договори, поясни директорът на Инспекцията по труда във Враца Румен Младенов.
Случаят е от миналия месец, когато служители на инспекцията тръгнали на проверки по строителните обекти за саниране. При пристигане на място в атомния град работниците видели инспекторите и мигом се разбягали кой на където види. Служителите обаче успели да пипнат 15 от тях, които нямали трудови договори.
Фирмата, която е санирала блока, не е врачанска, поясни Румен Младенов и допълни, че минималната глоба, която ще получи за всеки заловен нередовен работник, е в размер на 1 500 лева. Служителите пък, ако получават някакви социални придобивки, ще останат без тях.
От началото на март инспекторите по труда извършват постоянни проверки на обектите и фирмите по националното саниране, като засега на територията на областта това е най-голямото нарушение. За последния месец проверки са извършени на обекти на територията на Враца, Козлодуй и Бяла Слатина. Изненадващите инспекции ще продължат през целия строителен сезон.  
24.04.2017, 11:06 часа
5099 3
Коментари

саниране или скалпиране

28.05.2017, 18:30 часа
А баш шефа на фирмата със сигурност е отявлен гербаджия!

бреййй

28.05.2017, 18:30 часа
това саниране е най наглия начин и метод за купуване на гласове.това го няма никъде по света.аз съм си санирал и съм вложил пари и ..за да сме във властта се плаща с моите данъци и на хиляди останали.на комшията колата му е стара, нещо по въпроса

да

28.05.2017, 18:30 часа
Добре дошли в България . Фирми с държавни поръчки работят незаконно , държавата им плаща щедро и си затваря очите,ама нали са наши фирми и част от финансите отиват в правилните сметки
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha