Веселин Марешки си хареса "Раковски" 134. Поиска синята централа!

Веселин Марешки си хареса "Раковски" 134. Поиска синята централа! Претенциите на новия политик Веселин Марешки изглежда нямат край. Той поиска за дом на партията си не коя да е сграда в центъра на София, а емблематичната "Раковски" 134!
Марешки е дал заявка на три сгради, останалите също са емблеми. Освен централата на СДС, Марешки смята, че е в реда на нещата да се настани в офисите на ДСБ на “Витоша” 18 или пък на АБВ на “Врабча” 23. Последната сграда дълго време беше “дом” на бившата партия на Симеон Сакскобургготски ­НДСВ.
След като царистите трайно отпаднаха от парламента, помещенията ѝ бяха отнети. Сега там е АБВ, но партията на президента (2002 - 2012 г.) Георги Първанов също остана извън Народното събрание. И тъй като се яви на изборите в коалиция с “Движение 21”, по закон и двете политически сили губят правото си на държавни помещения за централи. Според Закона за политическите партии право на субсидия и държавни офиси имат само онези, които самостоятелно минат 1% на последните парламентарни избори.
Никъде в закона обаче не е разписано изрично дали това важи и за формациите, които участват на вота в коалиция, какъвто е случаят с АБВ и “Движение 21”. Заради същата законова разпоредба без централи ще останат СДС, “Глас народен” на Светльо Витков, които бяха част от Реформаторския блок, както и ДСБ, която участва в изборите като “Нова република”.
До момента нито една от партиите не е подала заявление да ползва централата си на пазарен наем, каза пък областната управителка Диана Тонова. Според нея този вариант е нереалистичен. Преференциалните цени за политическите сили са по закона за партиите, а ако се мине на свободен наем, това трябва да е по закона за държавната собственост, където преотдаването става след търг или конкурс, обясни Тонова. 
24.04.2017, 11:28 часа
977 1
Коментари

Калина Димитрова

28.05.2017, 18:30 часа
Във Враца да вземат Лукашов 1. Време е да се изгонят клиентелистите Агнешки главички, пропаднали и унищожили синята идея във Врачанско.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha