Хандбалистите на "Локо" /Мездра/ станаха втори на мемориален турнир в Бургас

Хандбалистите на "Локо" /Мездра/ станаха втори на мемориален турнир в Бургас Юношите младша възраст на ХК "Локомотив" /Мездра/ заеха престижното второ място в XXIV Детски турнир за Купа "Димитър Гурбалов", който се проведе през почивните дни в Бургас. В мемориалния турнир, организиран от ХК "Фрегата" с подкрепата на община Бургас, взеха участие шестте най-добри отбора в страната до 14 г., които чрез жребий бяха разпределени в две предварителни групи. 
В предварителнагрупа Б младите железничари записаха две безапелационни победи - с 35:8 гола срещу "Поморие" и 33:9 срещу "Чардафон" /Габрово/. Така момчетата на треньора Емил Николов станаха първи в групата и се класираха за полуфиналите на турнира, където се наложиха над "Шугар" /Плевен/ с 21:8 и добиха правото да спорят за трофея. 
В изключително оспорван двубой на финала локомотивци отстъпиха пред домакините от "Фрегата" /Бургас/ с 21:18 гола и спечелиха сребърните медали в турнира. Трети се нареди "Шугар" /Плевен/, следван от "Чардафон" /Габрово/, "Поморие" и "Шумен".
Мездренските хандбалисти заслужиха и две индивидуални награди. За най-добър вратар бе определен Петър Ганев, а за най-добър защитник - капитанът на отбора Милен Валентинов. Отличието за най-полезен състезател получи Мартин Николов, за най-добър треньор - Десислав Симеонов, голмайстори на турнира станаха Атила Хасан и Наско Гроздев с по 30 точни попадения, а наградата за най-малък състезател взе Станислав Василев, всичките от "Фрегата" /Бургас/. 

24.04.2017, 15:52 часа
383 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha