Борислав Банчев: Защо юристът на община Враца работи на три места в администрацията

Борислав Банчев: Защо юристът на община Враца работи на три места в администрацията Общинският съветник Борислав Банчев отново застреля кмета на Враца Калин Каменов с неудобни въпроси, видя BulNews.bg. Този път напористият сенатор поиска да разбере защо юристът по административните въпроси към местната управа получава пари от три места, като същевременно не си върши работата качествено.
Питането на Банчев беше отправено на редовната сесия на местния парламент вчера. Поводът е скандален случай, заради който общината ще трябва да плати на бизнес дама 330 000 лева заради незаконосъобразна сделка, сключена преди 10 години.
Преди дни община Враца разпространи информация за случая. През 2006 и 2007 г. местната управа продала на фирмата „Адванс техно“ ЕООД имоти, част от спортен комплекс „Христо Ботев“. Те са продадени, без да има предхождащо решение на общинския съвет за промяна на статута им от публична в частна общинска собственост. През март 2014 г. пред Окръжен съд - Враца е заведена искова молба от „Адванс техно“ ЕООД против община Враца с искане за прогласяване на нищожността на сключените договори и връщане на платените от дружеството суми за закупуването им. Така община Враца е осъдена да върне платената цена и разноските за придобиване на двата имота на „Адванс техно“ ЕООД, които възлизат на 330 хил. лв.
Към момента общината е изплатила дължимата сума, в която влиза и изплатен и хонорар в размер на 26 000 лева за двете инстанции на представляваща я кантора.
По думите на Банчев такова дело би могло да бъде спечелено от общината с лекота, като би се справил и един стажант адвокат.
„Искам да попитам вярно ли е, че това светило на правото – юристът в общината, получава заплата от три места – като юрист по административно-правните въпроси, има и граждански договор към администрацията и в същото време е съветник към звено „Инспекторат“ към местната управа, който е пристанище на безработни хора от Горна Джумая“, заяви Банчев.
26.04.2017, 11:53 часа
9215 6
Коментари

Трибал

28.05.2017, 18:30 часа
Сега, пичове оставете Ники и Банчев, кой какво: ВИЖТЕ, ПРОЧЕТЕТЕ И ОСМИСЛЕТЕ КАКВО КАЗВАТ, ВЯРНО ЛИ Е И АКО ДА РЕДНО ЛИ Е?

един човек

28.05.2017, 18:30 часа
ники Зеленчука не може да развие един бонбон, камо ли да оглавява дпс Враца. Като цяло дпс-то във Враца е бита карта. Дадоха по някой лев на неграмотници като зеленчучето и те взеха та си повярваха. срам и позор.

j-shock

28.05.2017, 18:30 часа
Банчока и Марина ще си ходят те двамина, а Николайчовците двама ще ги сменят с охота най-голяма.

иван

28.05.2017, 18:30 часа
Аз пък питам Банчев ,защо измами фонд Земеделие с 1 милион лева,как си заграби боровите гори в Леденика,колко имота има по морето и Рибарица!Ще ми отговориш ли ,Борко и защо си криеше важните документи във Власатица в дома на братовчедка ти?

Гагарин

28.05.2017, 18:30 часа
Банчока изглежда умислен. Дали не изтичат последните му дни като председател на ДПС Враца?

Борко Сер

28.05.2017, 18:30 часа
Тчно така! Наемете Ники Зелен4уа! Върши сичко за секундс!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha