Арестуваха дузина терористи на "Ислямска държава" в Калининград /видео/

Арестуваха дузина терористи на "Ислямска държава" в Калининград /видео/ Руските власти са арестували 12 души в Калининград по подозрение във връзки с екстремистката групировка "Ислямски джихад - джамаат муджахедин", информира ТАСС. 
Задържаните са с централноазиатски произход. Възможно е да са участвали във вербуването на членове за международната терористична организация, заявиха от Федералната служба за сигурност на Русия.
Установен е лидерът на терористичната клетка, който е издирван в Узбекистан за престъпления с екстремистка насоченост. Той е дал показания, като се съобщава, че е признал за участие на свои роднини в терористичната организация.
В мрежата се появи и видео от ареста на терористите. 
Руският анклав Калининград е разположен между Полша и Литва. Той има важно стратегическо значение за Москва, защото там е разположена базата на руския Балтийски флот.
Вчера двама заподозрени поддръжници на "Ислямска държава" бяха арестувани на остров Сахалин. Службите съобщиха, че те са подготвяли терористичен акт, но подробности не бяха съобщени.
 

 
27.04.2017, 09:18 часа
597 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha