Блицконтролът окончателно отпадна от дейността на парламента

Блицконтролът окончателно отпадна от дейността на парламента Няма да се провежда блицконтрол в Народното събрание във всяка първа сряда на месеца. Това се случи, след като народните представители приеха предложението на ГЕРБ в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, предаде „Фокус".
„За" предложението гласуваха 113 народни представители, „против" - 83, „въздържали се" - 0 , с което то бе прието.
От ГЕРБ предложиха в първата сряда на месеца да отпадне задължението на министър-председателя и неговите заместници да се явяват пред Народното събрание и да отговарят на актуални устни въпроси за общата политика на правителството.
В рамките на обсъжданията по текста, народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията за изготвяне на правилника Данаил Кирилов обясни, че институтът на блиц-контрола се запазва в комисиите и министрите ще дават сведения пред тях.
Според секретаря на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков блицконтролът е направен за политически дивиденти.
Секретарят на ПГ на „БСП за България" Филип Попов обаче заяви, че управляващите от една страна говорят за конструктивност, но на практика налагат мракобесие. Той посочи, че от БСП са въвели блиц-контрола, но от мнозинството крият министър-председателя и заместниците му.
27.04.2017, 14:13 часа
341 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha