Германия за бурките на чиновниците: Nein!

Германия за бурките на чиновниците: Nein! Бундестагът - долната камара на германския парламент - одобри законопроект, забраняващ на държавните служители, съдиите и войниците да носят на работа покривала, които изцяло забулват лицето, предадоха Ройтерс и ДПА.
Законопроектът също така изисква жените да показват лицата си, когато е необходимо да бъде установена тяхната самоличност. През декември германският канцлер Ангела Меркел призова за забрана на скриващите цялото лице мюсюлмански покривала, "доколкото е възможно от правна гледна точка". Правителството каза в изявление, придружаващо законопроекта, че "покриването на лицето по религиозни или идеологически причини противоречи на неутралността, която се изисква от държавните служители".
Над един милион имигранти, много от които мюсюлмани от Близкия изток, пристигнаха в Германия през последните две години, а в страната има широко разпространена тревога от липсата на интеграция. Законопроектът трябва да бъде одобрен и от горната камара - Бундесрата, за да се превърне в закон.
Ако това стане, Германия ще бъде петата европейска държава, която забранява изцяло или частично носенето на бурка и никаб, след Франция, Белгия, Холандия и България. Австрия и Норвегия също са на път да приемат такава забрана.
28.04.2017, 10:44 часа
400 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha