Организират конкурс за работодатели във Врачанско

Организират конкурс за работодатели във Врачанско Заместник областният управител на Враца Димитър Гъндев председателства редовно заседание на областния съвет по здравословни и безопасни условия на труд. На него присъстваха директорът на врачанската Инспекция по труда Румен Младенов, на Териториалното поделение на Националния осигурителен институт Иван Грозданов, представители на синдикатите и работодателските организации.
Младенов представи статистика на инспекцията за трудовите злополуки, станали на територията на областта, пред изминалата година. Иван Грозданов пък информира присъстващите на заседанието за ползотворната работа на двете институции по отношение на превенцията и регистрираните случаи на трудови злополуки, като отбеляза положителната тенденция, че смъртните случаи по време на работа намаляват.
От Регионалния съвет на КНСБ-Враца направиха предложение да бъде учреден годишен конкурс за работодатели в три категории - „Инвестиция в подобряването на работната среда, с цел опазване живота, здравето и работоспособността на работниците и служителите“; „Обучение на персонала, вкл.за запознаване и спазване на здравословните и безопасни условия на труд“; „Въведена иновация в подобряване условията на труд“. Съгласно предложението кандидатурите на работодателите следва да се приемат до месец ноември, а победителите в трите категории да се определят от Областния съвет по здравословни и безопасни условия на труд и да бъдат награждавани на специална церемония от областния управител като негов председател. 
Участниците в заседанието се обединиха около предложението на КНСБ и го приеха. 
28.04.2017, 14:06 часа
904 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha