Ученици от Клуб „Пиано” от СУ „Отец Паисий” – Монтана гостуваха в библиотеката

Ученици от Клуб „Пиано” от СУ „Отец Паисий” – Монтана гостуваха в библиотеката Днес в отдел „Изкуство” на Регионална библиотека „Гео Милев” – Монтана гостуваха учениците от Клуб „Пиано” при VI СУ „Отец Паисий”, с ръководител на клуба и преподавател по музика Лилия Попова. Посещението им е част от проект „Твоят час” по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г.
Пред своите съученици, родители и приятели, и в присъствието на директора на VI СУ „Отец Паисий” г-жа Юлия Николова, талантливите Стейси, Ани, Цвети, Мартина и Кати от V „в” клас изпълниха по три произведения на пиано, сред които музикални етюди от Емануил Манолов и Вацлав Хорак, менует от Йохан Кюгер, класически пиеси и песни.
В Клуб „Пиано” учениците ще получават както теоретични знания, свързани с нотната грамотност, така и практически умения за свирене на пиано. „Те ще се запознават с основните ноти и партитури, етюди, пиеси, сонати, с творчеството на известни композитори. В момента мога да кажа, че срещите на клуба се посрещат с голям интерес и нетърпение от страна на учениците”, сподели Лилия Попова.
Учениците ще продължат да гостуват в библиотеката, където ще могат да упражняват своя талант на пианото в отдел „Изкуство”.
28.04.2017, 16:20 часа
1752 1
Коментари

?

28.05.2017, 18:30 часа
По-често да четем такива статии!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha