Панорама на образованието в Козлодуй с 850 регистрирани посетители

Панорама на образованието в Козлодуй с 850 регистрирани посетители Над 850 души се регистрираха в първото издание на Панорама на образованието, събитие, което Община Козлодуй организира на 26 и 27 април. 15% от регистрираните посетители са учители, родители, всички останали са ученици, на които предстои кандидатстване след основно или средно образование.
Идеята на образователния форум бе да привлече училища, висши учебни заведения и работодатели, за да бъде информацията адекватна и синтезирана за младите хора, които продължават своето образование. „Намерението на екипа ни бе да предоставим на учениците информация за възможностите за обучение, но и реално да ги срещнем с бизнеса в община Козлодуй, където след това биха могли да се реализират. Благодаря на всички, които откликнаха и ни подкрепиха в рамките на Панорама на образованието”, коментира Маринела Николова, кмет на община Козлодуй.
Събитието привлече средни училища и професионални гимназии от общината, СУ "Васил Левски" - училище за планински водачи, с. Черни осъм, които представиха спортни активности в парка на централния площад. Във втория ден на Панорамата община Козлодуй стана домакин на седем университета и три филиала от страната.  Включиха се общо петнадесет частни фирми, които представиха пред младите хора, перспективите за намиране на професионална реализация.
Над двадесет младежи направиха кариерен тест, който им помогна за тяхната ориентация. За целта експерти на Център за професионално ориентиране бяха в Козлодуй в рамките на форума.
Участниците имаха възможност да дадат своите идеи и препоръки за следващи издания в анкети, които бяха обработени от младежки доброволци към ОДМП.
Събитието се проведе със съдействието на Регионално управление на образованието, а за откриването лично г-жа Галина Евденова – началник на РУО поднесе своите поздравления.  
Официално закриване направи председателят на Общински съвет Мая Занева, която  благодари за достойното представяне на всички училища, университети и частни компании и дружества. Тя обяви, че ще съдейства тази инициатива да се превърне в традиция. 
29.04.2017, 13:19 часа
1649 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha