Халотерапията подобрява дишането

Халотерапията подобрява дишането Астрономическата пролет дойде, но само за малко. Последните няколко дни ни накараха да облечем отново дебелите дрехи заради студа навън. Рязката смяна на температурите може да ни донесе настинка, кашлица, да обостри синузита ни или други проблеми на дихателната система, които имаме от няколко месеца. Лечение със сол е вариант, който ще облекчи състоянието ни. 
Халотерапията става все популярен метод у нас. Названието идва от гръцката дума ума halos, което означава сол. Лечението с него поддържа здрава дихателната ни система, прочиства белите дробове, предпазва ни от настинка и грип или спомага за по-бързото ни оздравяване след като вече сме се разболели от тях. Методът на лечение е безболезнен и релаксиращ, подобрява работата на имунната ни система. 
Солта има много лечебни свойства. Характеризира се с антибактериално, антимикотично и противовъзпалително действие, излъчва отрицателни йони, с които неутрализират положителния зараяд, нарушаващ естествения баланс в организма ни. Именно той е виновен за умората, стреса и безсънието, които често изпитваме. 
Халотерапията се извършва в така наречените солни стаи. Те са покрити с природни соли, които създават стерилна среда. Посетителите седят на пода или лежат на шезлонги, като дишат дълбоко. В помещенията се впръсква сух аерозолен натриев хлорид, с което се наподобява обстановка в истинска солна пещера, в каквито са се лекували много хора в миналото. Въздухът навлиза дълбоко в белите дробове, прочиства ги и улеснява дишането. Така постепенно симптомите на различни респираторни и кожни заболявания отшумяват, а слузта, събрала се при болния (при запушване на дихателната система) започва да се разхлабва и отделя, а възпалението намалява.
Халотерапията е подходяща за лечение на астма, синузит, грип, кашлица, хъркане, хронично обструктивна белоддробна болест, бронхит, сънна апнея, псориазис и други болести.
 
29.04.2017, 13:23 часа
421 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha