Разнобой при Патриотите за постове! Знакови бивши министри от ГЕРБ под въпрос за новото правителство

Разнобой при Патриотите за постове! Знакови бивши министри от ГЕРБ под въпрос за новото правителство Знакови министри от предишното правителство на Бойко Борисов са под въпрос за новия кабинет. Това бе най-обсъжданата тема в кулоарите на парламента през последния работен ден от седмицата.
Бившият регионален министър Лиляна Павлова, която досега бе сочена за отличник и никой нямаше съмнения, че ще запази поста си в ключовото министерство, вече е с разклатени позиции. Причина е проверката на прокуратурата в Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) за магистрала “Марица” и 50 млн. лв. дадени за отводняване. Самата Павлова е категорична, че няма нарушения по процедурата. “Мисля, че това е опит да бъда дискредитирана, както аз, така и постигнатото от двете правителства “Борисов 1” и “Борисов 2”, коментира Павлова. В ГЕРБ има упреци срещу нея, а в БСП се коментира, че е “изгоряла”.
Веднага се заговори, че може да има трансфер на бившия министър на туризма Николина Ангелкова в МРРБ. Очаква веднага след празниците да има нова атака на опозицията срещу Павлова – този път за санирането.
Постът на Ивелина Василева като екоминистър също не е сигурен. От ВМРО настояват в МОСВ да влезе бившият човек на Иван Костов Нено Димов. Той бе заместник на Евдокия Манева. Василева вчера прекара около час в една от парламентарните стаи на патриотите. Тя разговаря с лидера на НФСБ Валери Симеонов. От неговата партия са склонни да застанат зад Василева. Твърдят, че не могат да дадат доверието си на Нено Димов – не го познавали.
Хората на Симеонов искат посочен от тях кадър да оглави земеделското министерство вместо Десислава Танева. Кандидатът им е Румен Христов от СДС.
Въпроси има и около Ивайло Московски – и неговото име се завъртя с вариант да е регионален, а не транспортен министър. Възможно било и да отпадне от новия кабинет.
За Екатерина Захариева се коментират два сценария – да влезе във външното министерство, или да остане в правосъдието. Името й се завъртя за втори вицепремиер освен Томислав Дончев от ГЕРБ.
Няма яснота и дали Теменужка Петкова ще остане министър на енергетиката. За ведомството й има патриотични претенции. Очаква се лидерът на НФСБ Валери Симеонов да е само вицепремиер без портфейл за разлика от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който освен вице ще е и министър на отбраната.
Преговорите за правителство ще продължат и през почивните дни. Очаква се имената на новите министри да бъдат ясни на 3 май, а на четвърти НС да гласува кабинета “Борисов 3”.
29.04.2017, 15:16 часа
3697 1
Коментари

ами сега

28.05.2017, 18:30 часа
Тази коалиция май няма кадри и се пресяга към СДС.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha