Завърши мотокросът в Белоградчик

Завърши мотокросът в Белоградчик Завърши най–атрактивното спортно състезание в Белоградчик– мотокросът GRAND PRIX "Белоградчик 2017". За четвърта поредна година местността "Чачин камък" събира любителите на моторите и високите скорости и в продължение на два дни градът се оглася от рева на мотори. 
Тази година състезанието е втори етап от Традиционния шампионат по мотокрос. 36 състезатели мериха сили в два манша по атрактивната писта с дължина 1150 м. Въпреки мрачното време и дъжда, състезанието бе оспорвано, а не липсваше и публика, която шумно поддържаше и окуражаваше своите фаворити. 
"Много хубаво състезание стана. Пистата си е писта. Иска каране. Добра е пистата. Подготовката е добра. Организацията е добра. Хареса ми много", заяви Живко Бонев, който за пръв път участва в мотокроса в Белоградчик, но успя да спечели първото място в класа на ветераните. Негови подгласници на почетната стълбица бяха Кольо Ковачев и виновникът за състезанието– Любомир Гайтански. 
Кметът на община Белоградчик Борис Николов награди победителите в гонките. При най–малките в клас 65 куб. см. първото място бе за Виктор Бориславов, следван от Виктория Георгиева и Мирослав Димитров. В клас 85 куб. см. на най–високото стъпало на стълбицата се качи Димитър Гроздев, на второ място– Християн Данков и на трето– Християн Тонев. В професионалния клас МХ1 бе награден единственият участник Томислав Томов. А най–много участници се надпреварваха в клас МХ3 до 250 куб. см. Тук първото място бе за Йордан Йорданов, второто– за Тошко Петров, а третото– за Людмил Александров. Най–оспорвана бе гонката в клас МХ3 до 450 куб. см.  След тежка гонка първото място заслужено зае Илия Гоцев, следван от Захари Томов и Христо Димитров. Наградени бяха и най–малкият участник– 6-годишният Илиян Димитров от Пловдив и най–възрастният– Цецко Михайлов от Белоградчик.
Преди награждаването организаторът Любомир Гайтански благодари на публиката и участниците, както и на Общината в лицето на кмета Борис Николов. Той се обърна и към всички любители на моторния спорт и призова за по–голяма помощ при организацията и подготовката на състезанието, за да бъде то още по-голямо шоу и атракция. 
"Аз съм щастлив от факта, че успяваме и тази година да съберем хора, да имаме средства, които да ни дадат възможност за един много добър мотокрос. Беше много добро състезание. Всичко беше направо перфектно. Дъждът беше малко, трасето беше много хубаво, 36 пилоти бяха на трасето и се състезаваха и почвата беше идеална за мотокрос. Нямам никакви забележки", каза Любомир Гайтански.
30.04.2017, 17:59 часа
890 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha