Стивън Хокинг даде срок за евакуация на планетата

Стивън Хокинг даде срок за евакуация на планетата Хората трябва да напуснат Земята през идните 100 години за да могат да оцелеят, предупреждава отново астрофизикът Стивън Хокинг. В нов документален филм, наречен „Експедиция нова Земя“, който е част от серията на БиБиСи „Утрешният свят“, Хокинг твърди, че времето за Земята изтича.
Хората трябва да напуснат планетата, за да оцелеят от предстоящите климатични промени, метеоритни удари, епидемии и пренаселване. След като бе излъчвана 38 години, серията „Утрешният свят“ беше спряна от Би Би Си преди 14 години. Сега тя се възобновява и според запознати ще бъде много по-силна и интересна, пише "МегаВселена".
„Обединихме се около една проста и доста смела амбиция – да се въоръжим със знания за да осмислим бъдещето пред нас“, казва Тони Хол, генерален директор на Би Би Си. „Дали ще е създаването на изкуствен интелект, дали изчезването на работещите антибиотици, пътуване до Марс или 3D принтери произвеждащи храни, науката променя света много бързо“, продължава Хол.
Новата серия на „Утрешният свят“ не е първото място на което Хокинг говори за нуждата да бъде изоставена планетата Земя, но за първи път намалява срока за тази „евакуация“ на 100 години. През 2016 г. на дебат в университета Оксфорд, Хокинг беше споменал, че за да се спаси, човечеството трябва да напусне Земята идните 1000 години.
04.05.2017, 15:09 часа
1310 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha