Проф. Александър Маринов: Лиляна Павлова е вън от играта! Но нямаше как да бъде извадена изведнъж

Проф. Александър Маринов: Лиляна Павлова е вън от играта! Но нямаше как да бъде извадена изведнъж „Вероятният хоризонт на дейността на правителството и неговата стабилност зависи от неговата ефективност. Тоест от това доколко то ще бъде в състояние да решава проблемите на държавата и на нацията“, заявява в интервю за „Фокус“ политологът и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Александър Маринов. Той обаче веднага добавя, че е скептичен.
Проф. Маринов посочва още, че „Лиляна Павлова е извадена от играта, но по определени причини, включително заради подчертаването на значението на политиките, които е провеждала, нямало как изведнъж да бъде изхвърлена.“ И затова получила чисто синекурна позиция. Същото се отнасяло и за Цецка Цачева. „През последните месеци се създаваше впечатление, че е в немилост, като познаваме ГЕРБ, трудно може да допуснем, че случайно се бяха подредили нещата с преференциите в Плевен, но явно е надделяло решението, че не е прилично тя да бъде изхвърлена“, казва професорът.
Този кабинет е римейк, една нова копирана версия на предишния кабинет „Борисов 2“, е неговият извод.
Проф. Маринов прогнозра, че Борисов ще има проблеми с Патриотите.
„При липса на много ясно разпределение на приоритети, цели, критерии за тяхното постигане и отговорности, във всеки един момент ще възникне проблемът, кой ще „опере пешкира“. Борисов и ГЕРБ ще имат сериозен проблем с Патриотите, тъй като те ще представят друг тип проблеми, те ще носят друг тип проблеми. Не защото са националисти, а просто защото са нахъсани, защото са за първи път във властта и много е вероятно да имат усещането, че това е може би единственият им шанс и ще играят ва банк“, смята той.
04.05.2017, 16:20 часа
2021 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha