Апокалипсис във Врачанско! Десетки къщи са под вода /снимки/

Апокалипсис във Врачанско! Десетки къщи са под вода /снимки/ Същински апокалипсис сполетя врачанското селце Лиляче днес, видя първо репортер на информационна агенция BulNews.bg. Проливният дъжд е наводнил десетки къщи, като е нанесъл значителни щети по имуществото на хората.
Небето се е продънило в ранния следобед, когато над селото се изсипало огромно количество дъжд. След това облакът си заминал в посока към Чирен и Девене. От там обаче започнали да стрелят с ракети срещу градушки. Тогава облакът отново се върнал към Лиляче и буквално удавил селото с нови дъждове и градушка.
Потърпевшите незабавно са подали сигнал на телефон 112 и от МВР-Враца изпратили екипи на Гражданска защита, пожарна и полиция. Спасителите веднага се впуснали да се борят със стихията. Пожарните автомобили започнали да изпомпват водата от жилищата на хората. Екипите на Гражданска защита пък оказали съдействие за извеждането на болна възрастна жена, която е прикована на легло, от дома й.
В момента в селото продължават да пристигат полицейски екипи. На мястото има и служители на община Враца, за да опишат щетите от бедствието. Има и тълпи от местни жители, които са се събрали, за да следят действията на аварийните екипи и да помагат с каквото могат.
„Не съм виждал такава стихия!“, коментира кметът на Лиляче Цветослав Цветков. Той също обикаля критичните точки, където пораженията от стихията са най-сериозни.
От полицията съобщиха, че няма застрашени и бедстващи хора. Към момента има данни само за увредено имущество. 
05.05.2017, 17:14 часа
27961 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha