Още едно обвинение за доскорошното ръководство на външно министерство

Още едно обвинение за доскорошното ръководство на външно министерство Обвиненията срещу доскорошното ръководство на министерството на външните работи продължават да валят. Специализираното звено „Антикорупция” на Софийска градска прокуратура внесе ново обвинение срещу бившия зам.-министър Христо Ангеличин.
Този път то е за престъпление по служба. Той е обвинен в това, че в периода от 17.11.2016 г. до 05.12.2016 г. е нарушил служебните си задължения с цел да набави за фирмата „Б." ООД облага и от това са могли да настъпят значителни вредни последици за МВнР в размер на 429 422 евро /839 876,43 лв./, както и нарушаване на принципите на равнопоставеност и недопускане на дискриминация, свободна конкуренция, пропорционалност, публичност и прозрачност от страна на МВнР като публичен възложител на обществени поръчки.
Парите били за подмяна на телефонни централи във връзка с предстоящото председателство на ЕС. Ангеличин обаче нарушил процедурата за обществените поръчки и по този начин е облагодеталствал въпросната компания със сумата от над 800 хил. лв., твърди обвинението.
Преди по-малко от седмица прокуратурата повдигна и още едно обвинениесрещу Ангеличин за безстопанственост в резултат, на която са настъпили вреди за почти половин милион лева.
Вчера като обвиняем беше привлечен и външният министър от кабинета „Борисов 2" - Даниел Митов.
10.05.2017, 13:22 часа
589 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha