На терористите в Сирия им плащат с фалшиви долари

На терористите в Сирия им плащат с фалшиви долари На 2 май 2017 г. в северната част на северната сирийска провинция Хама и в някои райони на провинция Идлиб избухнало недоволство сред терористите от „Ахрар аш-Шам” и в „Джебхат ан-Нусра”, защото не могат да реализират своите „заработени” пари. Това съобщи руското интернет-издание rusvesna.su с позоваване от сирийските секретни служби.
Според източника на информация, на джихадистите вече от няколко месеца им заплащат с фалшиви долари, с изключение на полевите командири.  
Отдавна е известно, че задграничните спонсори плащат на екстремистите с фалшиви долари. До неотдавна това не беше масова практика. Нямаше и толкова желаещи да напуснат редовете на ИД и да си харчат парите в Турция или Европа, където измамата щеше веднага да лъсне. Сега обаче проблемите на терористите започнаха и в самата Сирия.  
Сирийски сарафи все по-често започнали да ловят фалшиви долари и сега те масово отказват размяната дори на истински долари срещу сирийски лири. Повсеместно в страната стокооборотът отново възродил националната валута, която дори започнала да поскъпва. По този начин не вървят нито истински, нито фалшиви долари.  
Финансовите проблеми предизвикват масово недоволство в стана на екстремистите, преминаващо в открит отказ от участие в бойни действия, възникват безредици и кървави сблъсквания между бандите.  
Вече има случаи на убити касиери заедно със своите полеви командири, добавил източникът на rusvesna.su.  
10.05.2017, 16:54 часа
868 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha