Нова детска площадка откриват в Козлодуй

Нова детска площадка откриват в Козлодуй Нова детска площадка ще бъде открита днес в 17 часа в ж.к. 3- Юг в град Козлодуй, в който живеят около 2500 души. Средствата за нейното изграждане, в размер на 80 000 лева, са дарени от руската компания "Русатом Сървис". Площадката е голяма 400 кв.м и е с ударопоглъщаща настилка, подходяща е деца на възраст от 3 до 12 години.
"На настилката са изрисувани джунгла, има 4 животни, голяма палма, с буквите от азбуката, с цифрите от 1 до 10, подредени като дама. Рисунката е много красива и майсторите, които дойдоха, казаха, че за първи път в България се прави подобна площадка с такава настилка и с такива размери. В рисунката са вплетени повече от 4 цвята. Това е първото дарение, което община Козлодуй получи в такива големи размери. Днес специално за откриването ще дойде генералният директор на "Русатом Сървис", тук ще бъдат и партньорите, които съдействаха да се случи договорът и площадката- Атомната електроцентрала и "Риск Инженеринг". Съоръженията са много ефектни, красиви и се надяваме децата да се забавляват", каза Лили Рашкова, директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в общината.
За децата, които дойдат на откриването, са подготвени забавления, атракции и изненади. Кметът Маринела Николова ще приветства гостите.
11.05.2017, 15:53 часа
2009 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha