Текилата намалява риска от костни заболявания

Текилата намалява риска от костни заболявания Пиенето на текила в умерени дози може да предпази от костни заболявания, заявиха мексикански учени. Употребата на алкохолната напитка в малки количества може да повиши способността на костите да абсорбират такива важни вещества като калций и магнезий.
Причината се крие в растението, от което се прави текилата. В агавето има захариди, които при взаимодействие със здрава чревна микрофлора, са способни да да произвеждат нови клетки на костната тъкан дори и при остеопороза.
"Ние проведохме опити върху мишки и при 50% от лабораторните животни видяхме положителни резултати", коментира доктор Мерседес Лопес, цитирана от нюзру. 
11.05.2017, 16:42 часа
1106 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha