Банско продава една от емблемите си

Банско продава една от емблемите си Един от първите луксозни хотели в Банско, хотел "Танне", отново е обект на публична продан. И този месец хотелът влезе в страницата на съдия изпълнител, но с много по. малка цена, от която да тръгне наддаването, малко над 1 700 000 лв.
Цената буквално се срина за няколко месеца поради липсата на купувачи, пише struma.com. Хотелът бе една от емблемите на курортния град в началото на масовото строителство, но собственикът му бе арестуван заради финансови престъпения, и перлата на курортния град попадна в ръцете на комисията "Кушлев", бе конфискуван и обявен за публична продан.
Без купувач е и култовата навремето механа на Райна и Верен Чучулайн. Заведението също е на тезгяха на съдия изпълнител. Голяма част от обектите, обявени за публична продан, заради неизплатени дългове към банки, или други кредитори, посочени на страниците на съдия изпълнителите в Пиринско, са в Банско. Цели хотелски комплекси са обект на разпродажба, парчетосани на отделни части -апартаменти, ресторанти, паркинги.
До масовата публична продан се стигана след безконтролното строителство в града и стремежа на банскалии за бързо забогатяване, там всеки стана хотелиер и ресторантьор, разчитайки на множество курортисти. Сметките и обаче не излязоха "на пазар" и дойде време, в което кредитите, взети за строителство ги задушиха. Над 70 апартамента в луксозни комплекси са обект на публична продан. Сред тях има и такива на чужди инвеститори, които са напуснали града, оставяйки задълженията си на български банки.
13.05.2017, 14:46 часа
674 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha