Обрат! ДПС готово да подкрепи мажоритарния вот

Обрат! ДПС готово да подкрепи мажоритарния вот ДПС с изненадващ ход - готви се да подкрепи мажоритарното гласуване на ГЕРБ в два тура, съобщи пред медии в парламентарния кулоар юристът от ДПС и член на правната комисия Хамид Хамид. Той направи уточнението, че това е негова лична позиция и тепърва ще предложи на групата да подкрепи мажоритарния вот. Все още официалнойно решение не е взето.
"Готов съм да изложа своите аргументи в подкрепа на мажоритарния вот. Това все още не е обсъдено в групата на ДПС, но смятам, че мога да мотивирам своето решение", допълни Хамид. Той съобщи, че и ДПС ще внесе свои промени в изборния кодекс. Движението ще настоява районирането да бъде част от самия законопроект и да бъде описано вътре.
"Искам обаче да напомня нещо, което председателят на ДПС каза на една пресконференция – „Нека, който внася нещо, воден от популистически подбуди, да внимава какво внася, да не вземем случайно да го подкрепим", заключи многозначително Хамид Хамид.
Досега ДПС беше против мажоритарното гласуване, но ако подкрепят ГЕРБ, то ще мине през пленарната зала, което пък ще ядоса Патриотите, които са категорично срещу такива прони и го заявиха на по-големия си коалиционен партньор.
17.05.2017, 16:37 часа
1007 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha