Черна вест! Отиде си един от най-красивите гласове в рока

Черна вест! Отиде си един от най-красивите гласове в рока Фронтменът на Audioslave и Soundgarden Крис Корнел е починал на 52-годишна възраст, съобщават световните агенции.
Информацията е потвърдена от представители на музиканта, като уточняват, че Корнел си е отишъл от този свят в сряда вечерта в Детройт, САЩ.
Мениджърът на Корнел Брайън Бъмбери заяви, че смъртта на певеца е "ненадейна и неочаквана", а семейството на музиканта е в шок. В изявлението се казва още, че причините за смъртта ще бъдат тепърва уточнявани.
Крис Корнел е един от основоположниците на гръндж културата. Групата му Soundgarden е първата от сиатълската сцена, подписала договор с голяма звукозаписна компания. Именно тя отваря вратите за едни от най-големите рок групи от края на миналия век - Nirvana, Alice in chains и Pearl Jam.
Бандите от гръндж вълната имат изключително тежка съдба. След трагичната кончина на Корнел, единственият останал жив вокалист на някоя от тези групи е този на Pearl Jam - Еди Ведър. Самоубийството на Кърт Кобейн през 1994 г. е едно от най-разтърсващите музикални събития. 7 години по-късно, на същата дата като вокалиста на Nirvana, умира и този на Alice in chains. 
Крис Корнел посети България преди година. Той изнесе фантастичен концерт в Античния театър в Пловдив на 10 май 2016-та и зарадва феновете си у нас с най-доброто и най-обичаното от неговото творчество.
Вижте някои от най-големите му хитове:
 
18.05.2017, 11:21 часа
1447 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha