Корнелия Нинова поиска оставката на Валери Симеонов от парламентарната трибуна

Корнелия Нинова поиска оставката на Валери Симеонов от парламентарната трибуна Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов от парламентарната трибуна тази сутрин. Тя прочете декларация на партията си по повод скандала с хитлеристки поздрав, отправен от зам. министър от председателствания от Симеонов Патриотичен фронт.
"Зам.-министър в правителството с хитлеристки поздрав и вицепремиер с майтапчийски снимки от "Бухенвал", докъде докарахте европейска България? Заради властта и парите ли сте готови да пренебрегнете изконни европейски и български ценности? Искаме оставката на Валери Симеонов", заяви Нинова.
"Понеже си позволявате да обвързвате случая с казаното от Крум Зарков, няма да пренебрегна този въпрос“, коментира тя. „Ние сме различни от вас и отликата е в следното - когато Крум Зарков произнесе тази реплика, БСП я определи като грешка. ГЕРБ определя днешната ситуация като майтап, подчерта Нинова. - Казах на Крум Зарков веднага и светкавично трябва да се извиниш и той го направи. Бойко Борисов каза: На всеки се е случвало в командировка да си прави такива майтапи." 

Сидеров за Симеонов: Критикувал съм го много, но той има качества 
За вицепремиер Симеонов, който нападате по този некоректен начин - той нито има нацистки наклонности, това са клевети, манипулации и лъжи и вие го знаете много добре. Това каза Волен Сидеров в декларация от името на ПГ на „Обединени патриоти“ в отговор на декларацията на БСП.
Лидерът на БСП се опитва да напада „Обединени патриоти“ по един некоректен начин, да посочи, че ГЕРБ са взели за партньор някои, които са съмнителни като политическа коректност“, коментира той. „Едно издание е направило провокация срещу Валери Симеонов, такива срещу мен са правени десетки пъти, знам много добре, когато има медийни атаки как могат да ти вкарат в устата нещо, което не си казвал“, обясни Волен Сидеров. „Правите тази атака, защото видяхте, че в това правителство започва истинска работа“, допълни той. „Призовавам към разум и умереност, наистина да гледаме същината на нещата и действията. Валери Симеонов е деен и енергичен човек, иска да свърши нещо, знам го и съм сигурен“, заяви Волен Сидеров. „Критикувал съм го толкова остро, както никой не го е правил, но знам, че има качества да свърши нещо. Ако го нападате, че казал нещо си на някакъв вестник, което не е предадено коректно, това означава, че търсите не добрия, не политическия, не принципния начин на критика“, каза още той.
19.05.2017, 11:24 часа
882 1
Коментари

паралелът е неизбежен

28.05.2017, 18:30 часа
Няма спор, че между комунизма и фашизма разлика няма! Лагери и убийства и при едните, и другите. Сталин и Хитлер- еднакво противни. Освиенцим или Гулаг- все убийства.Но при комунизма много повече се краде- вижте Кури Нинова- приватизаторката- крадла!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha