Над 100 души се хванаха на Голямото хоро във Видин

Над 100 души се хванаха на Голямото хоро във Видин Над 100 души се хванаха на най-голямото хоро във Видин. Инициативата е на ръководителя на фолклорния ансамбъл "Северняци" Ерик Петров, a пред откритата сцена в Крайдунавския парк се бяха събрали участници в ансамбъла, деца от видински училища, състави на читалища от село от Видинска община и много граждани. Традицията с организиране на хоро в парка за всички е от три години във Видин.
"Нека да покажем красотата на родния фолклор и нека да покажем, че сме много. Тази година голямото хоро е посветено на петгодишнината на фолклорната студия "Северняци". Това е нашето поредно мероприятие от годишнината, която честваме. Организирахме концерт край крепостта "Баба Вида", в Драматичния театър във Видин и съвместен концерт с ансамбъл "Филип Кутев". На 3 юни организираме бал с национални носии", заяви при откриването на голямото хоро ръководителят на ансамбъл "Северняци" Ерик Петров.
Преди голямото хоро, в което се включиха всички, които бяха дошли пред откритата сцена в Крайдунавския парк, формацията на малките "севернячета" изигра Еленино хоро.
20.05.2017, 15:53 часа
875 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha