По сигнал за странна миризма полицаи се натъкнаха на нещо зловещо

По сигнал за странна миризма полицаи се натъкнаха на нещо зловещо Преди седмица полицията в Хадера, Израел, е извикана от съседи с оплакване за ужасна миризма, идваща от близка сграда.
Когато отиват на адрес, полицаите очакват да намерят труп, но вместо това откриват заключено 14-годишно живо момче. То веднага е освободено и е изпратено в институция, където да си погрижат за него и здравето му, а родителите са отведени за разпит.
Тийнейджърът е открит в окаяно състояние миналия четвъртък заедно със своите родители, които са около 60-годишни. Следователите бързо установяват, че момчето е държано затворено с години. То разказва, че винаги прекарва целите дни вкъщи и най-често спи заедно с родителите си.
По неговите разкази само понякога е „пускано навън“ през нощта един-два пъти в месеца в клетка в близък двор за не повече от 30 минути. По време на полицейския разпит двамата родители отричат да са тормозели детето си и твърдят, че поради сериозните му здравословни проблеми е било неизбежно да бъде заключено.
Според държавните регистри на Израел семейството е от Русия, но през 2006 г. се мести в Нетания, а през 2009 г. в Хадера. Оттогава няма никакви данни за момчето нито в образователни институции, нито в каквито и да е – родителите така и не го регистрират.
Социалните служби са започнали собствено разследване по случая, след като до момента никаква информация както за детето, така и за родителите, не е попадала в архивите им. По първоначални данни разследващите са открили най-разнообразни ненужни вещи, претрупали апартамента, което е признак, че най-вероятно родителите страдат от обсесивно-компулсивно разстройство и в частност - патологичното събирателство, известно още като силогомания или хординг.
Съдът е започнал да оформя делото по отнемане на родителските права на двамата родители, държали детето си в плен през по-голямата част от живота му. Оказва се, че момчето има две по-големи сестри, които не живеят със семейството. В момента властите се опитват да ги открият.
След като се свържат с тях, социалните служби ще направят оценка дали сестрите са подходящи настойници за тийнейджъра. От това зависи и дали ще бъде предаден на техните грижи, или ще се търсят алтернативни варианти, за да може момчето да получава възможно най-добрите грижи оттук нататък.
21.05.2017, 08:30 часа
3738 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha