И МВР ще намаже покрай председателството на ЕС, отпускат пари за коли

И МВР ще намаже покрай председателството на ЕС, отпускат пари за коли Повече от 2 млн. лв. ще получи МВР за купуване на специализирани автомобили, предава offnews.bg. В сряда правителството прие промени в постановлението, с което служебното правителство разпредели по пера близо 70 млн. лв. за подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС.
Отпуснатите средства за МВР са общо 8 млн. лв., но първоначално предвидените 2.7 млн. лв. за доставка на автомобили се оказват недостатъчни. За това в сряда правителството е решило да размести част от заделените за МВР средства, с които е предвидено купуването на защитни средства и специално оборудване и изграждането на команден ситуационен център на СДВР. Първоначално за тези дейности бяха заделени съответно 4.7 млн. лв. и 600 хил. лв. 
С новите промени средствата за тези дейности стават 3.280 млн. лв., а за доставката на автомобили са заделени 4.720 млн. лв.
Националната служба за охрана (НСО) също ще получи допълнително 1 325 000 лв. за наемане на автобуси и автомобили. Средствата не предвиждат купуването на нови бронирани лимузини, но от службата настояват, че такива ще са им необходими за председателството. Такава е и препоръката в отчет за изпълнението на плана за подготовката на председателството. 
За транспорт на делегациите по време на председателството се очаква да бъдат наети автобуси от частни компании за превоз. Проучени са 5 компании за предоставяне под наем на 50-местни автобуси и по-малки такива.
За председателството е необходимо осигуряването на 681 автобуса за 308 дни. Изчислението за необходимия брой автобуси е направено, като в него са включени и автобуси за извозването на министрите и делегатите по време на официалните вечери, в случай, че се вземе решение да не се използват леките автомобили и микробуси.
В отчета за подготовката от февруари средната цена на ден за автобус е около 400 лв. без ДДС или общо 326 880 лв. само за наем на автобуси. За шофьорите на автобуси е необходимо допълнително заплащане, като са отчетени горните бройки автобуси и брой дни, включително и евентуални нощувки, като общата сума в размер на 384 084 лв.
21.05.2017, 11:15 часа
1534 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha