Телефонни апаши измъкнаха 9 бона и злато от двама пенсионери

Телефонни апаши измъкнаха 9 бона и злато от двама пенсионери Банда „ало” измамници оплетоха в опашатите си лъжи двама възрастни в област Монтана и задигнаха от тях близо 9000 лева и златни накити. Обирджиите се обадили в края на миналата седмица на 76 годишната И. К. в Монтана, засипали я със заплахи и поискали 40 000 лева.
Докато бабата била още в ужас от страшните закани, в дома й позвънил друг непознат. Той се представил за служител на МВР, успокоил я, че полицията е по дирите на апашите, и я инструктирал да събере и остави пред дома си всичките си пари и бижута, за да бъдат заловени престъпниците.
Старицата стриктно изпълнила указанията и оставила пред портата си плик с 7 670 лева и 158 грама златни бижута. Но повече не видяла нито спестяванията и златото, нито мнимите полицаи. В събота сутринта измамниците ударили и 80 годишния Г. П. в Берковица.
По разпореждане на апаш, представил се за „инспектор Петър Кръстев”, дядото хвърлил пред дома си плик с 1080 лева. Малко по-късно видял как тъмна кола спряла пред къщата му, мъж прибрал пакета и заминал. След като никой не го потърсил и не върнал парите, старецът разбрал, че е измамен и подал сигнал в полицията.
22.05.2017, 11:34 часа
1647 1
Коментари

мислещ човек

28.05.2017, 18:30 часа
Добре тогава защо мрънкат за увеличение на пенсиите??? Какво правим от къде тези "бедни" пенсионери вадят такива суми ???
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha