Шарел Алън каза сбогом на "Монтана" и България

Шарел Алън каза сбогом на "Монтана" и България Баскетболният "Монтана" каза сбогом на своя капитан. Шарел Алън обяви, че прекратява активна състезателна дейност и се завръща в родината си, където ще се посвети на треньорската дейност. На тръгване 181-сантометровият гард гостува на кмета Златко Живков, с когото искаше специално да си вземе довиждане. В общината тя пристигна заедно с изпълнителния директор на клуба Петрана Петкова и с шефа на ДЮШ Славко Димитров.
„Искам да ви благодаря за това, което правите за спорта в града. Радвам се, че имах възможността да работя тук, шампионската титла и Купата на България, които спечелих през миналия сезон са едни от най-ценните ми отличия”, заяви Шарел Алън. Кметът на Монтана я увери, че винаги е добре дошла в отбора.
„Не искам да си казваме сбогом. Пожелавам ти първо да се възстановиш от операцията и да ти кажа, че след нова година те чакаме отново. Преди всичко едно голямо благодаря, за това, че освен капитан бе и истински лидер на отбора и пример за професионализъм”, каза Златко Живков.
Капитанът на "Монтана" Шарел Алън си тръгва от България след девет успешни сезона. През това време тя игра още за "Дунав" /Русе/, "Нефтохимик" /Бургас/ и столичния "Левски". С капитанската лента тя изведе "Монтана" до дубъл през 2016 година – шампионска титла и Купа на България като записва средно по 12.9 точки, 6.7 борби и 4.1 асистенции в общо 28 мача. Шарел Алън е бивша баскетболистка на "Сакраменто" и "Сан Антонио" в НБА, защитавала е още цветовете на турския "Джейхан Беледиеси" и на израелския "Елицур Нетания".
22.05.2017, 12:54 часа
1448 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha