Три паралелки във Враца се борят за „Най-патриотичен клас“

Три паралелки във Враца се борят за „Най-патриотичен клас“ Три паралелки във Враца се състезават в конкурса за „Най-патриотичният клас“ на община Враца, който стартира преди няколко месеца, съобщи днес кметът Калин Каменов.
Според него с реализирането на този конкурс ще се даде възможност на абитуриентите да бъдат много по-креативни, скромни и родолюбиви, когато дойде време за техния абитуриентски бал.
„Искам да мотивираме младите хора да захвърлят кича и пошлостта в облеклата и поведението си в абитуриентската вечер. Целта е да ги подтикнем да направят и реализират своя родолюбива акция, с която да се запомнят за следващите поколения. Нещо, с което да се гордеят след години“, заяви Каменов. За награда той смята да изпрати най-креативния клас на 3-дневна екскурзия по стъпките на Ботев.
В момента три класа от три училища в град под Околчица се конкурират кой ще бъде най-родолюбив. Това са 12 „А“ клас от СУ „Козма Тричков“ с класен ръководител Ели Николова, 12 „Б“ от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ с класен ръководител Любина Карамелска и 12 „Б“ от СУ „Христо Ботев“ с класен Мая Антова. Каменов издаде, че претендентите подготвят невероятни инициативи, за които ще се говори дни наред.
До 5 юни желаещите да се впуснат в инициативата трябва да изпратят снимки, видеоклипове, презентации и други доказателства за реализираната в рамките на абитуриентския бал патриотична акция. След това експертно жури ще оцени кампаниите и ще избере клас-победител в конкурса.
„Надявам се следващите випуски от абитуриенти да вземат пример и да бъдат скромни в разхищенията, конструктивни в идеите и родолюбиви по отношение на това, което правят за своето училище“, допълни Каменов. 

 
22.05.2017, 16:24 часа
1503 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha