Лом ми е… Венеция

Лом ми е… Венеция Пороен дъжд превърна Лом в малка Венеция, научи BulNews.bg. Огромно количество водна маса се е изляла над крайдунавското градче днес. Улиците бързо се превърнали в реки, криещи неподозирани капани за автомобили и пешеходци.
Най-тежко е положението на влизане в града при бензиностанция „Лукойл“, след спускането от квартал „Младеново“. Тъй като той е разположен във височина, всичката вода се оттича долу в ниското при моста над река Лом.
Снимки на бедствието бързо наводниха и социалните мрежи. Ломчани се шегуват, че ако от общината пуснат лодки, Лом ще се превърне в атракция като Венеция и по този начин ще се привличат туристи в най-бедния в цяла Европа регион.
На други обаче изглежда им е дошло до гуша от подобни гледки. Някои от гражданите призовават за протестни действия.
„Ако се съберем 400-500 човека пред общината или пък блокираме всички изходи на града и предизвикаме необходимото медийно внимание, колко бързо ще завалят обещания за ремонти и какво ли още не? Вие свободни хора ли сте или покорна рая, дето управляващите я мачкат без капка жал? Лично моето търпение е на привършване и сериозно обмислям да прибегна до гражданско неподчинение в най-скоро време! Силно се надявам да има и други свободомислещи граждани, на които им е дошло до гуша от подобни гледки, превърнали се в битовизми!!!“, пише вбесен ломчанин
22.05.2017, 16:47 часа
16113 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha