Скъпа, ето какво не трябва да правиш след секс /18+/

Скъпа, ето какво не трябва да  правиш след секс /18+/ Сексът определено е невероятно изживяване и повечето хора предпочитат след края му просто да останат и да се излежават в леглото, наслаждавайки се на случилото се. По време на секс вагиналната тъкан при жените се навлажнява, уголемява и е подложена на натиск и допир. Това води до промяна в начина, по който тази тъкан реагира на околната среда. След секс дамите са много по-уязвими на инфекции от обикновено. Затова има няколко неща, които представителките на нежния пол задължително НЕ трябва да правят след края на акта. Кои са те?
 
Заспиваш със секси бельото, с което си – изкуствената коприна и полиестерът са неподходящи за носене след секс, затова се постарай да смениш бельото си, преди да заспиш. Синтетичните гащички задържат влагата, а това може да доведе до развитието на гъбички. Затова след секс те съветваме да заспиш с памучно бельо или гола, ако се чувстваш комфортно.
 
Почистваш се с мокри кърпички – не го прави, защото това може да доведе до сърбеж, подуване, зачервяване и изнеженост на кожата. По-добре отиди в банята и се измий с топла вода.
 
Не ходиш до тоалетна – по време на секс бактериите лесно могат да проникнат в пикочния мехур, което може да доведе до инфектиране. Затова след края на акта, задължително отиди да пишкаш, дори да не ти се ходи. Също така не забравяй, че трябва да се подсушаваш отпред-назад, за да не пренесеш фекални бактерии към вагината. Кожата в областта на гениталиите е податлива на инфекции след секс заради подуването и микро ожулванията.
 
Правиш си гореща вана – да си вземеш гореща вана в компанията на гаджето ти звучи страхотна идея, но тя определено не е такава що се касае за здравето ти. Набъбването на вулвата увеличава шансовете от инфектиране, защото се разкрива отвора на вагината. Горещата вана ще те направи по-податлива на атаката на различни бактерии, а и продължителното излагане на водна среда намалява ефективността на антимикробната бариера на кожата.
 
Миеш се с интимен сапун – в стремежа си да поддържаш хигиената си на ниво, ти решаваш да се миеш със сапун след секс. Той може може да ти докара както алергична реакция, така и вагинално дразнения и сухота, защото след секс кожата реагира различно на химикалите в сапуна. Ако след края на акта искаш да си вземеш душ, направи го, просто измий цялото си тяло само с вода.
23.05.2017, 10:03 часа
3871 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha