​Д-р Иво Ралчовски и д-р Георги Комитски се отказаха от наградата на Враца

​Д-р Иво Ралчовски и д-р Георги Комитски се отказаха от наградата на Враца Днес по време на заседанието на местния парламент двама от номинираните за наградата на Враца оттеглиха имената си от номинациите. Това са д-р Иво Ралчовски и д-р Георги Комитски, които бяха предложени от общинския съветник Борислав Джунов.
Оттеглянето на имената им от номинациите е по „морални и етични съображения“. По думите им не е удачно, докато са общински съветници и председатели на постоянни комисии да бъдат номинирани за подобно признание. Изказването на двамата доктори сериозно обиди Джунов, който ги обвини, че са взели решенията си под натиск и така в „душите им цари мрак“.
След словоизлиянията на Джунов за морала, етиката и работата им, двамата лекари му благодариха за признанието и заявиха, че за тях по-голямо признание от благодарността и здравето на пациентите им няма.
Без никакви възражения и пояснения бяха приети следващите номинации за наградата на Враца, като за високи постижения в учебно-образователния процес 500 лева получава учителката Светла Димитрова. 500 лева получава и представителен танцов състав „Хемус” – за цялостна дейност, съхранение на българския фолклор и популяризиране на Враца на национално и международно ниво.
Дебати и несъгласие предизвика също номинацията на директора на СУ „Христо Ботев“ Виктор Кръстев за високи постижения в учебно-образователния процес. Съветниците промениха мотивите, с които е избран и в крайна сметка се спряха на „значителен принос в културата и обществения живот, както и за популяризирането на града“. За номинацията на Кръстев „за“ гласуваха 30 общински съветника, а 6-ма се въздържаха.
Днес бе определен „Почетен гражданин на Враца” - Йордан Цветков Вачев, за приносът му в икономическото развитие и обществения живот на града. Паричната награда за Вачев ще бъде в размер на 1 000 лева.
23.05.2017, 12:23 часа
15525 12
Коментари

Врачанка

28.05.2017, 18:30 часа
С подобни номинации се обезценяват всички призове- награда на Враца, Почетен гражданин. Нито един от посочените не изпълва със съдържание смисъла на наградите.Жалко.

Майната

28.05.2017, 18:30 часа
Кво се дърляте за някакви доктори бе. Ясно е защо са в политиката-там е далаверата-проекти, програми Какви пациенти какви 5 лева. Всички доктори благославят здравната каса че им позволява да правят операции в един и същи час и в Шумен и във Враца.

Маринчо, ти се издаде, Маринчооооо

28.05.2017, 18:30 часа
Изглежда те мъчи това, че имат свои болници, които им стигат. Не им завиждай- хората са ги определили за най добри. Какво разбират юристите от медицински проблеми? Смяташ, че парламента трябва да е от 100% юристи? Ха- ха- ха!!!

Още от Марин

28.05.2017, 18:30 часа
Не е работа на лекар да е законотворец, за това има юристи, а юриста не може да бъде лекар. Мога да изтъкна още аргументи, но за хора,които искат да разберат, в случая има преднамерено неразбиране граничещо със самозащита....

Отговор от Марин

28.05.2017, 18:30 часа
Психолози, инженери и т.н.има мноооого. Тези двамата, като се изтъкват за големи професионалисти, ще са в полза на обществото, като го лекуват. Към политиката се стремят некадърници с титла "д-р". Тези двамата имат свои болници, дано им стигат.

до Марин- пост 1- продължение

28.05.2017, 18:30 часа
Защо мислиш,че този "възрастен човек Джунов"е искал да им се подмаже!Аз смятам че номинацията е направил,поради изключителната хуманна и компетентна дейност на тези лекари!Защо загрубяваш нещата,Маринчо?Не омаловажавай общественото уважение към тях!

до Марин- пост 1- продължение

28.05.2017, 18:30 часа
И защо лекарите да нямат право да участват като всички други в тези законодателни и управленски решения?С какво са по негодни от юристи, икономисти,социолози,психолози,инженери и т.н.?Кой ще бъде по компетентен от тях в областта на здравеопазването?

до Марин- пост 1

28.05.2017, 18:30 часа
Няма образование,съответно професия "политик"! Всеки един гражданин станал временно политик /чрез избори/ е специалист в една област! Независимо дали е лекар или друг! Всеки допринася за правилни законодателни и управленски решения в областта си!

"обиждате ги ей" е тъпо парче- твърди го благодарен пациент

28.05.2017, 18:30 часа
Простотията на дребното северозападно човече крещи със страшна сила! При него всичко се измерва в пари и партийни пристрастия! Прости му, боже!

Гагарин

28.05.2017, 18:30 часа
Браво!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha