Проблеми с аклиматизацията попречиха на Ценов да завърши на турнира в Япония

Проблеми с аклиматизацията попречиха на Ценов да завърши на турнира в Япония Националният рекордьор на 3000 м стийпълчейз Митко ценов (8:20.87 мин.) стартира, но не успя да завърши бягането в коронната си дисциплина на силния международен турнир "Seiko Golden Grand Prix 2017 Kawasaki" в Япония от престижната верига на Световната федерация по лека атлетика IAAF World Challenge meeting.
В конкуренцията на 10 елитни атлети от Кения, Етиопия, САЩ, Япония и Австралия 23-годишният състезател на Спортен клуб "Атлет" /Мездра/ започна добре бягането "Todoroki Athletics Stadium" u първите няколко обиколки се движеше в челото на групата. На първата и втората обиколка той премина пети, на третата - шести, а на четвъртата - осми. Във втората половина на дистанцията обаче той явно получи криза и след втория километър се отказа. 
"Най-вероятно Митко е получил криза по време на бягането, предизвикана от малкото време за аклиматизация, предвид голямата часова разлика с България, коментира неговият наставник Йоло Николов. Същия проблем имахме и на Световното първенство в Пекин преди две години. Иначе на турнира „Нови звезди" миналата седмица направи много добро контролно бягане." 


23.05.2017, 14:14 часа
469 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha