Идентифицираха на запис от камера касапина от Манчестър

Идентифицираха на запис от камера касапина от Манчестър Камера за наблюдение дала възможност на полицията да идентифицира вероятния терорист-самоубиец, който се самовзриви в „Манчестър Арена” и уби 22 души, съобщи „Дейли мейл”. Според оскъдната информация, той е бил познат на службите, което с голяма вероятност потвърждава хипотезата ,че е британски гражданин, който се е радикализирал.
Експерти преглеждат часове записи от видеокамерите, за да установят дали той се е появявал и преди на мястото на престъплението и дали е бил сам или е имало и други хора с него. Според непотвърдена информация, той е засечен да идва към залата в Манчестър от намиращата се наблизо жп гара.
Криминалисти и експерти по взривовете анализират намерените части от взривното устройство. Вече се знае,че то е доста сложно и не е направено от аматьор или по описание в Интернет. Това казва полицейски офицер и смята, че това насочва към наличието на помощници, доставили на атентатора взрива в сглобен и годен за използване вид.
От полицията смятат, че е възможно в рамките на 48 часа да има и друг атентат във Великобритания и предупреждават за засилени мерки за сигурност в Лондон и други по-големи британски градове.
23.05.2017, 14:15 часа
1092 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha