Тръгнаха да глобяват църква заради „шума” от камбаните

Тръгнаха да глобяват църква заради „шума” от камбаните Регионалната здравна инспекция в Пловдив е издала предписание на църквата "Свети Георги" в Първомай заради шума от камбаните. В наказателното постановление било записано, че от църквата трябва да предприемат корективни действия за привеждане на граничните стойности на нивата на шум в съответствие с изискванията на Наредба № 6 за показателите за шум в околната среда, съобщaва "Трафик Нюз".Въпросният "шум", който смущавал гражданите и вредял върху здравето на населението, бил звънът от църковните камбани. Проблемът била къща в съседство, чиито собственици се оплакали от високия шум от камбанарията. 
На място инспекторите установили, че нивата на шум от църквата бил 88 децибела, което е с 20 децибела повече от допустимите нива. Инспекторите от РЗИ дори дали срок от 1 месец на църквата да „регулира” шума, който издават при биенето на камбаните, иначе ги грозяла глоба.
Председателят на църковното настоятелство обаче завел дело в Административния съд. Магистратите са решили, че предписанието е незаконно издадено и са го отменили. 
От РЗИ трябва да заплатят и разноските по делото, които са на стойност 510 лева. 
23.05.2017, 15:09 часа
1138 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha