Млади затворници издават вестник зад решетките

Млади затворници издават вестник зад решетките Момчета от Поправителния дом за непълнолетни към затвора във Враца започнаха издаването на вестник. Изданието се казва „Младежки свят” и ще отразява живота на тийнейджърите зад решетките, както и събития и новини от света, които интересуват всички млади хора. Първият брой на затворническия вестник се появи ден преди 24 май.
„Вестникът е излизал преди години, но след това е спрял. Възобновихме го и организирахме и тържество послучай 24 май, защото училището в затвора носи името на светите братя Кирил и Методий. А науката е пътят, по който тези момчета могат да излязат от тежкото си положение и да намерят място в живота”, заяви шефът на Поправителния дом Светослав Пенов.
В школото зад решетките се обучават 30 от всичките 34 момчета в Поправдома. Първолаци сред тях няма, но тази година един от учениците завършва 12 клас и ще бъде абитуриент. 19 годишният младеж се справя добре с науките и вероятно след три години, когато ще изтече наказанието му, ще кандидатства и във ВУЗ, споделиха преподаватели.
В киносалона на Поправителния дом младите затворници рецитираха стихове от възрожденски поети, разиграха хумористична сценка, а най-добрите в учението получиха награди. Гости на тържеството в затвора бяха зам. областните управители на Монтана Нина Петкова и Цветко Цветков, кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев, шефът на затвора във Враца комисар Ангел Кабатлийски, учители и общественици.
23.05.2017, 15:34 часа
1423 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha